سرآغازی بر پژوهش‌های دانش بومی و فرهنگ شفاهی باختر ایران

سرآغذزی بر پژوهش‌های دانش بومی و فرهنگ شفاهی In Indigenous Knowledge and Oral Traditions of Western Iran

کتاب سرآغازی بر پژوهش‌های دانش بومی و فرهنگ شفاهی باختر ایران نوشته‌ی فریبرز همزه‌ای و عبدالحمیدپاپ‌زن است که پس از برگزاری اولین همایش سازمان دانش بومی و فرهنگ شفاهی در کرمانشاه توسط انتشارات دانشگاه رازی به چاپ رسید و منتشر شد. در این نوشته برای معرفی این اثر باارزش پیشگفتار کتاب را نقل کرده‌ایم.

دانش بومی و فرهنگ شفاهی، برخاسته از متن اجتماع­‌های بشری است که در درازای دوران­‌ها و سده‌­های فراوان به شکل زبانی یا شفاهی منتقل شده است. این دانش ارزشمند با تحول‌های عظیم جهانی در حال فراموشی است. برای نگاهداری آن سازمانی مردمی دانش بومی و فرهنگ شفاهی تشکیل شد. کتاب سرآغازی بر پژوهش‌های دانش بومی و فرهنگ شفاهی غرب کشور نخستین کتابی است که در راستای آرمان‌های این سازمان برای نشان دادن ارزش و اعتبار این دانش به قلم  توانمد فریبرز همزه‌ای و عبدالحمید پاپ‌زن بر کاغذ نگاشته شد. 

نخستین همایش کانون دانش بومی و فرهنگ شفاهی غرب ایران در تاریخ دهم و یازدهم مهرماه ۱۳۸۲ در شهر کرمانشاه برگزار گردید. در این همایش چند صد تن از اندیشمندان کرمانشاه و دیگر استان‌های باختری ایران شرکت جستند؛ به گونه‌ای که بسیاری را به شگفتی واداشت. بسیاری از این اندیشمندان حتی پس از این همایش با کانون دانش بومی و فرهنگ شفاهی غرب ایران تماس گرفته و آمادگی خود را برای همکاری با آن یادآور شدند.

در برابر این استقبال برای این‌که تلاش‌های کانون نامبرده پیگیری شود‍، در این جا به انتشار کتابی در راستای آرمان‌های علمی و فرهنگی سازمان پرداخته شد و امیدواریم که این دستاورد مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته و بتواند نقشی هر چند کوچک در راه شکوفایی فرهنگی این سرزمین سرفراز و کهنسال بازی کند.

سر آغازی بر پژوهش‌های دانش بومی و فرهنگ شفاهی

این مجموعه در سه بخش به خوانندگان پیشکش شده است. در بخش نخست به یک بررسی کوتاه درباره‌ی ارزش فرهنگ شفاهی و دانش بومی در جهان امروز پرداخته شده است. بخش دوم ثمره‌ی یک پژوهش گسترده و بلند مدت در میدان روش شناختی و مفهوم دانش بومی است. در بخش سوم نیز به یک بررسی بسیار کوتاه در باره‌ی جایگاه غرب ایران در تمدن ایرانی دست زده شده است.

باید یادآور شد که باز شناخت ارزش دانش بومی و فرهنگ شفاهی نیاز به کار و کوشش فراوان دارد. تا به امروز بیشتر کسانی که با فرهنگ و دانش ایرانی سروکار داشته‌اند از دریافت جایگاه ویژه‌ی شکل شفاهی آنها باز مانده‌اند و توانایی درک چیزهایی که بر کاغذ ننشسته باشند را نیافته‌اند. در برابر این خیل‌‍‌‌‍‌‍‌، پروفسور فلیپ کرین بروک، رییس دانشکده‌ی ایرانشناسی دانشگاه گوتینگن آلمان، از سال ها پیش، در راستای گردآوری و پژوهش در فرهنگ شفاهی کشورهای فارسی زبان (ایران، افغانستان، تاجیکستان) تلاش کرده است. او همچنین به بنیانگزاری سازمانی برای کار دست زده و خود تا کنون به پژوهش‌های چندی در باره ی فرهنگ شفاهی غرب ایران پرداخته است.

 

سرآغازی بر پژوهش های دانش بومی و فرهنگ شفاهی غرب ایران
سرآغازی بر دانش بومی و فرهنگ شفاهی

پیشگفتار و فهرست مطالب این کتاب به صورت فایل PDF در ادامه برای دانلود آمده است.

پیشگفتار  و فهرست کتاب سرآغازی بر پژوهش‌های دانش بومی و فرهنگ شفاهی غرب کشور در قالب PDF ویژه دانلود

تهیه کتاب : سرآغازی بر دانش بومی و فرهنگ شفاهی غرب ایران

اگر اهل مطالعه هستید و با دستاوردهای پژوهشی سازمان دانش بومی علاقه دارید، ببینید؛ ارزیابی کیفی وضعیت سرمایه اجتماعی با به‌کارگیری نظریه بنیانی (مورد مطالعه: دهستان آبباریک، شهرستان‌ سنقر و کلیائی)

This post is available: فارسی انگلیسی

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.