نظری و گذری بر کتاب « ده نگاه ، ده زندگی » تالیف و نگارش حجت الله مولایی فر

کتاب ده نگاه ده زندگی

نظری و گذری بر کتاب « ده نگاه ، ده زندگی » تالیف و نگارش حجت الله مولایی فر  انتشارات دینور به مدیریت خسرو پرهام.

اخيراً (و کمی دیرتر از تاریخ انتشار کتابی تحت عنوان (ده نگاه ، ده زندگی ) در ۷۴۸ صفحه از دست محبوبی به دستم رسید که شمیم شامه نوازش ، خبر از تاک و تاک نشانانی می‌داد که به قلم جناب حجت الله مولایی فر واکاوی شده‌اند . البته حقیر از دیرباز با آثار قلمی این بزرگ و توان بالای او در پژوهش آشناست .

او زرین کوب وار در (با کاروان‌حله) اش ، قلم بر پهلوانانی رانده که هریک در میدان سخنوری گوی سبقت از زمان ربوده و نام خود را در مجموعه‌ی ادبیات پر افتخار ایران تثبیت نموده‌اند . مولایی فر در این اثر ماندگار ، حجت را بر ما تمام نموده و استحکام قلم خود را به رخ همگان کشیده است .

آنان که از نزدیک دستی بر آتش دارند، آگاه‌اند که نگارش یک اثر پر استناد در این حجم ، چه کار سنگین و زمان بری است. لذا باید پذیرفت که نگارنده را به خاطر تدوین چنین اثر سترگی می توان در کنار دیگر تذکره نویسان بزرگ قرار داد . البته هر شاهکاری از زوایای نگاه افراد می‌تواند مورد نقد چند باره قرار گیرد تا به تدریج این پیشنهادها بر روی اثر اعمال گردد:

نظری و گذری بر کتاب « ده نگاه ، ده زندگی »

  •  جا دارد که به اندازه چهار نوشتار از ویراستار محترم در شناسنامه ی کتاب نام برده می شد، علاوه بر آن، حضور یک ویراستار در بازخوانی این اثر سترگ لازم و ضروری بود.
  •  به همین علت و مثالا تمامی افعالی که به صورت مضارع اخباری در لابلای اثر نگاشته شده، بایستی به صورت ماضی ساده در می آمد. مانند: او در سال ۴۴ موفق به اخذ دیپلم می‌شود (شد) و راهی خدمت سربازی می‌شود (شد ، گردید) ، ص ۶۲۲.
  •  پنجاه صفحه‌ی اول که حاوی فهرست، مقدمه و پیشگفتار است، بایستی صفحه شمار حروفی می‌داشت و متن اصلی از صفحه (۱) شروع می‌گردید .
  • مطالب صفحه‌ی اول با عنوان صفحه‌ی تقدیم بایستی در کنار صفحه‌ی تقدیر (صفحات ۵ و ۶) قرار می‌گرفت.
  • بهتر بود برای هر کدام از این بزرگان عنوانی برازنده به سبک کتاب با کاروان حله برگزیده می‌شد. البته برای استاد بهزاد و مرحوم قریشی زاده این عنوان به یک سطر رسیده است و غیر از مرحومان لاهوتی، اسدالله عاطفی، محبت و پرتو بقیه بزرگان عنوانی این چنین ندارند .
  • -میانگین مطالب برای هر نفر، حدود ۶۰ صفحه است که این عدد برای استادان عاطفی ۱۲۰‌، پرتو ۸۰ و رشید یاسمی ۳۰ میباشد .
  • این نام آوران بایستی یا به لحاظ قدمت تاریخی در کنار هم می‌آمدند و یا به ترتیب حروف الفبا.

 

کتاب ده نگاه ده زندگی
معرفی کتاب «ده نگاه ده زندگی» تالیف و نگارش حجت الله مولایی فر

تالیف و نگارش حجت الله مولایی فر

در خاتمه ذکر دو نکته ضروری است، اول آن که مقدمه‌ی پر و پیمان جناب استاد محمد رضا فتحی، حسن مطلعی بر این اثر گرانسنگ است زیرا که کار نکو در گرو فال نکوست. استاد با این قلم رنجه، نشان داد که خود فارس این میدان معطر است، دو دیگر آن که از حمایت‌های مرد (کتاب نشان) شهر، جناب خسرو پرهام نباید غافل شد، سالیانی است که او نرد کتاب می‌بازد و می‌سازد ، افزون بر آن می ‌گارد و در نگارش پر از وسواس. دیر کاری شیر کار است و شاهد مدعا مجموعه‌ی دو جلدی شورشیرین و همچنین اثری چند جلدی پیرامون زندگی و آثار شامی کرمانشاهی است که عن قریب به زینت چاپ آراسته گردد. امید که این عرصه هیچگاه از این فرهنگ مداران خالی مباد. در فرصتی دیگر و به شرط حیات به نقد محتوایی اثر پرداخته خواهد شد. نامشان مانا

کیومرث شادرام

دستاوردهای  سازمان دانش بومی و فرهنگ شفاهی ایران باختری

This post is available: فارسی

دیدگاهتان را بنویسید

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.