کتاب درخت احتمالات و داستانهای دیگر، نوشته برنارد وربه و ترجمه محدثه خسروی، انتشارات دینور کرمانشاه
چهل و دومین دستاورد سازمان دانش بومی و فرهنگ شفاهی ایران باختری
کتاب درخت احتمالات و داستانهای دیگر مقدمه نویسنده
وقتی بچه بودم پدرم همیشه قبل از اینکه بخوابم، برایم یک داستان تعریف میکرد و من شبها خواب آن داستانها را میدیدم. از آن زمان هر بار که دنیا به نظرم خیلی پیچیده میرسید، داستانی اختراع میکردم که در آن اجزای مشکلاتم را به نمایش میگذاشتم.
این همان چیزی بود که برایم یک تسکین فوری به ارمغان میآورد. همیشه بچههای دیگر از من میخواستند تا برایشان داستانهایی خلق کنم، آنها اغلب با این جمله شروع میکردند: «او در را باز کرد و بهت زده شد».
با گذشت زمان این داستانها بیش از پیش خارق العاده شدند، سپس تبدیل به یک بازی شدند که تنها، قانونش مطرح کردن یک مشکل و یافتن یک راه حل غیر منتظره برای آن بود.
بعد از اولین رمانم تمایل داشتم با اختصاص دادن یک ساعت از شب به نوشتن یک داستان کوتاه توانایی این اختراع کردن سریع را در خودم حفظ کنم. این کار مرا از صبحهایی که به نوشتن رمانهای بزرگ اختصاص داده بودم رها کرد. به طور کلی این داستانهای کوتاه از مشاهدهای در طول پیاده روی از گفتگو با یک دوست آقا و یا خانم از یک رویا و یا از یک رنجش و دلخوری الهام گرفته شده بود که من میخواستم از طریق یک داستان، خودم را از آن رها کنم.
کتاب درخت احتمالات
داستان “رمز و راز اعداد” از گفتگو با برادرزاده کوچکم الهام گرفته شده است. به گفته او، در کلاس بین کسانی که بلد بودند تا ده بشمارند و آنهایی که میتوانستند بیشتر از ده بشمارند، یک رتبهبندی وجود داشت.
ایده داستان “تاریکی” در حالی به ذهنم خطور کرد که پیرمردی را دیدم که یک رهگذر بیش از حد مراقب، علی رغم خواسته و میل پیرمرد او را مجبور به عبور از خیابان کرد.
داستان “آخرین شورش” پس از بازدید از آسایشگاه سالمندان نوشته شد.
جهانهای بسته و پنهان مثل زندانها، بیمارستانها، بیمارستانهای روانپزشکی و یا کشتارگاهها اغلب به عنوان پس زمینه برای من عمل کردهاند که آشکار کنندگان وضعیت جوامع مدرن مــا هستند.
کتاب درخت احتمالات اثر برنارد وربه
“دوست خاموش” پس از گفتگو با پروفسور ژرارد آمزالاک، زیست شناس خط مقدم تحقیقات جهانی درباره موجودات زنده نوشته شده است. کشف علمی ذکر شده در این خبر کمتر شناخته شده، اما بسیار واقعی است.
برخی از عناصر “یاد بگیریم آنها را دوست داشته باشیم” موضوع پروژهای برای نمایشی با عنوان دوستان ما انسانها هستند. استفاده از نگاه موجودات مختلف برای صحبت کردن درباره ما انسانها همیشه برای من جالب بوده است. این منبع تمام نشدنی تأمل، یک منبع بـه تمام معنا است. من قبلاً از این تکنیک نگاه عجیب به انسانیت در کتاب مورچهها در صحنهای استفاده کردم که قهرمان خانم شماره 103 من، سعی کرد با تماشای تلویزیون رفتارهای انسان را تغییر دهد.
همچنین در کتاب امپراتوری فرشتگان هم از این تکنیک استفاده کردم. زمانی که مایکل پینسون فانیانی را از بهشت میبیند و متأسف است از اینکه متوجه میشود آنها فقط سعی میکنند به جای ایجاد شادی، ناراحتی خودشان را کاهش دهند. مورچهها و فرشتگان دو دیدگاه مکمل درباره انساناند دو دیدگاه از بینهایت پایین یا بینهایت بالا.
چهل و دومین دستاورد سازمان دانش بومی و فرهنگ شفاهی ایران باختری
در این کتاب ترجیح داد شده است که دیدگاه درباره انسان بینهایت متفاوت باشد. درخت احتمالات اختراعی است که من از زمانی که در شطرنج با کامپیوتر شکست خوردم به آن فکر کردم. اگر توده فلز قراضه یعنی کامپیوتر قادر به پیشبینی تمام حرکات آینده در بازی است، چرا سعی نکنیم که حرکات را با تمام دانش انسانی خودمان و همچنین تمام فرضیههای آینده تغذیه کنیم؟ به طوری که به ما تکاملی منطقی در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را ارائه دهد.
هر یک از داستانهای این ،کتاب فرضیهای را ارائه میدهد که به شدت محتمل است. مثل اگر یک موشک به خورشید فرستاده شود، اگر یک شهاب سنگ در باغ لوکزامبورگ سقوط کند و یا اگر یک انسان موفق به ساختن پوست شفاف برای خودش شود. من دوست دارم که کنار شما باشم تا این داستانها را در سوراخ گوشتان برایتان تعریف کنم.
کتاب فروشی پرهام (بیستون)
آدرس: کرمانشاه 22 بهمن خیابان ویلا پلاک 57، انستاگرام: ketab_foroshi_parham
تلفن خسرو پرهام : 09189307910 ؛ تلفن روزبه پرهام : 09183322213 تلفن کتاب فروشی: 08338223599،
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.