کتاب جامعه شناسی هویت گروهی و قومی در ایران (نمونه گویشوران لکی)
دستاورد سازمان دانش بومی و فرهنگ شفاهی
کتاب جامعه شناسی هویت گروهی و قومی در ایران (نمونه گویشوران لکی)
گویش لکی یکی از گویشهای کردی جنوبی است که دارای گویشوران پرشماری در چندین استان باختری ایران است. زیستگاه ایشان در گسترهی بسیار بزرگی در شمال خاوری استان ایلام، در باختر استان کرمانشاه، در جنوب باختری استان همدان و در شمال باختری استان لرستان جاگرفته است. ولی با وجود شمار فراوان گویشوران لکی و فرهنگ پربارشان، تا کنون این مردم ناشناخته ماندهاند و پژوهشی روشمند در بارهی فرهنگ آنها که بخشی از فرهنگ ایران بزرگ است، انجام نگرفته است. بهمین جهت امید است که با این پژوهش بتوان گامی هر چند کوچک در این راستا برداشته و راه را برای پژوهشهای آینده، کم و بیش باز نمود.
این پژوهش در دو میدان اصلی انجام پذبرفته است: نخستین میدانی که این پژوهش تلاش در بررسی آن دارد، در بارهی ویژهگیهای فرهنگی و تاریخی قوم لک است. میدان دوم، در برگیرندهی بخشی از فرهنگ شفاهی مردم لک است که همانا، چشمهای از ادبیات شفاهی ایشان خواهد بود.
در بارهی پژوهشهای انجام شده در بارهی قوم لک، باید یادآوری شود که بجز یک معرفی کوتاه که ولادیمیر مینورسکی در دانشنامهی اسلامی به چاپ رساندهاست، نوشتههای روشمند علمی دیگری که تاکنون در این راستا انتشار یافته باشند، بسیار کمیاب هستند. این را میتوان حتی در بارهی کارهایی بیان نمود که برای درجهی کارشناسی ارشد، در دانشگاههای اصلی ایران پیشکش گردیدهاند. نوشتههای چندی نیز وجود دارند که از سوی کسانی، با علاقهی شخصی نگاشته شدهاند، که بدون پیشینهی روش شناختی در پژوهشهای اجتماعی هستند.
این پژوهش در دو میدان اصلی انجام پذبرفته است: میدان نخست دربارهی ویژهگیهای فرهنگی و تاریخی قوم لک است. میدان دوم، در برگیرندهی بخشی از فرهنگ شفاهی مردم لکبه عنوان، چشمهای از ادبیات شفاهی ایشان میباشد. فریبرز همزهای
توضیح بیشتر دربارهکتاب گویشوران لکی
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.